POST NO BILLS

Pressecitater
Billeder
Videouddrag


…et hovedværk i de seneste års krisekunst.
Kristian Husted, Politiken, april 2015

Kitt Johnson’s præstation i soloen POST NO BILLS sikrede hende REUMERT-prisen ÅRETS DANSER i 2015.
Her Reumert juryens begrundelse: “Kraftfuld, skræmmende, betagende. Med karismatisk nærvær og skarphed i bevægelsen fyldte hendes lille krop det blottede rum. Hun kravlede af sted som et døende insekt – klædt som en terrorist inden sidste aktion.”
Se foto fra Reumert-uddelingen her.

AaretsReumert_sticker_vinder

I december 2015 modtog Kitt Johnson desuden en præmiering fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst for POST NO BILLS med flg. begrundelse: “Kitt Johnson er og bliver et unikum i dansk scenekunst. I denne sæson har hun med forestillingen ”Post no bills” endnu engang tryllebundet sit publikum med sin særegne kropsækvilibrisme. Med forestillingen raffinerer hun yderligere sit minimale fysiske udtryk i en eksistentiel transformationskunst, der med rette er internationalt efterspurgt. Kitt Johnson viser til stadighed en inspirerende kompromisløshed og stringens i sine værker og det er dette virke som Legatudvalget for Scenekunst hermed gerne vil anerkende.”

OM POST NO BILLS
POST NO BILLS er en undersøgelse af krisen som skabende transformator. En ’arte povera’  forestilling, der kanter sig ind lige der, hvor fatningen endegyldigt er tabt, og det nye ukendte knapt anes:  Når mavepinen efter den kollektive vestlige konsumforstoppelse har fortaget sig. Når kårene er blevet knappe. Når skibskatastrofer har fundet sted, og den systemiske krises hærgen er blevet kronisk. Når vi ikke længere kan ignorere det helt fatale i at forveksle ekspansion med udvikling. Når valget står mellem død eller forandring. Og man godt ved, at det sidste ikke sker, med mindre man slår hul på skallen, punkterer hinden og skrotter fiktionen af virkeligheden. Lige der møder vi det afblankede illusionsløse menneske med tomme hænder. Slået hjem. Og fri til at genopfinde begyndelsen.

POST NO BILLS indskriver sig i rækken af X-act-producerede solo’er, der stiller skarpt på aspekter af den menneskelige eksistens.  Den undersøger krisens transformative kraft. Og tager afsæt i eksistens-psykologiens tese om, at krise skal føre til kritik og ikke blot lides passivt.

Koreograf/danser: Kitt Johnson
Musiker: Sture Ericson
Lysdesigner: Mogens Kjempff

Teknisk rider/lysplan
Turnéliste

Forestillingens varighed: Ca. 50 min – ingen pause

Forestillingen er optaget i Garantiordningen.

For video i fuld længde venligst kontakt x-act@kittjohnson.dk

Forestillingen havde premiere i Halmlageret, Kbh, d. 16. april 2015.

Produceret af Kitt Johnson X-act med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg.

Kunstfonden_LOGO_small_JPG    Foto: Per Morten Abrahamsen