Rankefod

Pressecitater
Billeder
Video uddrag

Johnson, nu sidst i 50´erne, er til stadighed en formidabel performer med en stærk tilstedeværelse… Rankefods poetiske resonans er gådefuld, lettere sanset end forklaret … den er episk og ærefrygtindgydende!
Michael Crabb, Toronto Star, April 2017
(I anledning af Rankefods åbning af World Stage festivalens 18 dage lange jubilæums program. Da Rankefod i 2008 for første gang spillede på World Stage, blev forestillingen nomineret til en DORA)

Det er genial, original og helt suveræn kropskunst!
Majbrit Hjelmsbo, Weekend Avisen, april 2009

En evolutionær soloforestilling i ulve- og rankeføddernes spor. En fejring af arternes oprindelse. Den præarkaiske krop og sansning lever videre i det moderne menneske. Lige på den anden side af cellevæggen, i urslimet, som levende lommer af erindring fra tiden før homo erectus, ventende på et løsen.

Rankefod (2005) indskriver sig som nr. to i rækken af Kitt Johnson X-acts trilogi, der stiller skarpt på krop, anatomi og koreografi. Hvor etteren, Aortas Partitur (2003), med det første store spadestik ind i kroppen, forholdt sig umiddelbart til alle fremkommende energier, kvaliteter og billeder, koncentrerer Rankefod sig specifikt om afdækningen af kroppens evolutionære hukommelse, bagom kroppens fysiske realitet.
Rankefod havde premiere i Brøndsalen i København 13. april 2005.

Rankefod blev i foråret 2009 nomineret til den canadiske scenekunstpris DORA i kategorien ‘Best Dance Performance of the Year’.
Rankefod blev i 2010 af avisen Information udnævnt til en af de 12 bedste danseforestillinger i ti-året 2000-2010. I december 2005 blev Rankefod valgt til samme avis’ dansekanon.

Koreograf/danser: Kitt Johnson
Komponist/musiker: Sture Ericson
Lysdesigner: Mogens Kjempff
Kostumedesigner: Charlotte Østergård

Teknisk rider/lysplan
Turnéliste

For video i fuld længde kontakt venligst x-act@kittjohnson.dk

Klik her for at se en artikel om en gave fra Charles Darwin, forfatter til ”Arternes Oprindelse”, til Københavns Zoologiske Museum.

Rankefod er produceret af Kitt Johnson X-act med støtte fra:
Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Wilhelm Hansen Fonden, Augustinus Fonden, Det rytmiske tonekunstudvalg under Statens Kunstfond og Statens Værksteder for Kunst og Håndværk i Gammel Dok Pakhus.

Foto: Per Morten Abrahamsen
Performer: Kitt Johnson