– Roskilde, Danmark, maj 2022
MELLEMRUM Roskilde realiseredes under SWOP Festival, som en co.-produktion med Aaben Dans. Under SWOP opførtes dette MELLEMRUM – med fire stedsspecifikke iscenesættelser undervejs – i alt otte gange.

Deltagende kunstnere var Circus Katoen: Sophie van der Vuurst de Vries og Willem Balduyck (BE), Two Women Machine Show: Ida-Elisabeth Larsen og Marie-Louise Stentebjerg (DK), Viivi Roiha (FI) og Musikklassen på Østervangsskolen 7M (DK). Læs mere her.

– Graz, Østrig, august/september 2020
Projektet ZWISCHENRAUM realiseredes i samarbejde med La Strada Festival. Under selve festivalen opførtes dette MELLEMRUM – med tre stedsspecifikke iscenesættelser undervejs – i alt 10 gange.

Deltagende østrigske kunstnere var Juliane Spannring, Lisa Mc Guire og Katerina Cerna. Se mere her.

– Tainan, Taiwan, oktober/november 2019
Projektet realiseredes i samarbejde med Tainan Arts Festival. Under selve festivalen opførtes dette MELLEMRUM – med i alt 6 stedsspecifikke iscenesættelser, herunder et nyt værk af Kitt Johnson – 5 gange.

Deltagende Taiwanesiske  kunstnere var TSENG Po-Hao, CHEN Yi-Chun, MA Wei-Juan, CHEN Guan-Ling, CHANG Ting-Yung, Joanne Shyue og HSU Yen-Ting. Se mere her.

Rudkøbing, Danmark, 2018
Se mere her.

– Moss, Østfold, Norge, september 2016
Projektet realiseredes i samarbejde med James Moore, billedkunstner og projektleder for Kulturhusnettverk Østfold i Norge. Han er desuden medlem af IN SITU, et europæisk netværk for organisationer, der skaber kunst i det offentlige rum. I sæson 2014-15 var Kitt Johnson den danske IN SITU kunstner, hvilket ligger til grund for samarbejdet i Østfold. Se mere på her.
Østfold projektet består af 4 faser i 2015 og 2016:
1) September 2015: Kitt Johnson deltager i 5 dages IN SITU konference i Østfold, hvor hun optræder som oplægsholder i lighed med en lang række andre oplægsholdere fra bl.a. Frankrig, Holland, Østrig og Storbrittanien.
2) Oktober 2015: 5 dages research ved Kitt Johnson i Østfold som forberedelse til fase 3-4.
3) Maj 2016: 2 ugers laboratorie ved Kitt Johnson med lokale og danske/svenske kunstnere i Østfold.
4) September 2016: Den afsluttende fjerde fase består af selve festivallen, som forløber over 2 weekender med iscenesættelser af 6 lokale og danske/svenske kunstnere.

Se video fra MELLEMRUM Moss her!

Andros, Grækenland, maj 2016
Projektet realiseredes i samarbejde med Irini Drakou, skuespiller og kunstnerisk leder af teatergruppen APSIKA i Grækenland samt grundlægger af scenekunstlejren AILA Cooperativa, et kunstnerisk kollektiv og research center på øen Andros. MELLEMRUM-konceptet blev her implementeret i laboratorieformat.

Macao, november 2015
Projektet realiseredes i samarbejde med Candy Cuok, koreograf og kunstnerisk leder af den stedsspecifikke festival OFF-SITE i Macao. Dette 4 ugers forløb var sidste fase i et samarbejde mellem Kitt Johnson og 6 lokale Macao kunstnere, som blev påbegyndt under Kitts residency i Macao i oktober 2014. Den sidste fase bestod af intensivt arbejde hen mod præsentationen af OFF-SITE festival 2015 med nye stedsspecifikke værker af de 6 lokale kunstnere og Kitt Johnson.
Projektet udsprang af Kitts tidligere MELLEMRUM-samarbejde med Macao Cultural Centre i 2011-12, hvor Candy Cuok deltog som en af en række unge lokale kunstnere og siden etablerede OFF-SITE festivalen.

Budapest, Ungarn, september 2015
Projektet realiseredes i samarbejde med Fanni Nánay, kunstnerisk leder af PLACCC International Festival of Site-specific Art and Art in Public Space i Ungarn. MELLEMRUM-konceptet blev her implementeret i laboratorieformat med afsluttende præsentation af lokale kunstneres iscenesættelser. Også dette projekt opstod i forbindelse med Kitt Johnsons udnævnelse til dansk IN SITU kunstner i sæson 2014-15.

København, Danmark, august 2015
Dette MELLEMRUM blev til under titlen ’12’ og var et bestillingsværk skabt for Københavns Internationale Teater (KIT) til Metropolis Festival i et samarbejde mellem Kitt Johnson, billedkunstner Annette Skov, musiker Sture Ericson og 12 unge performere fra hele Europa. Med Kitt Johnson som overordnet instruktør skabte de 12 performere hver deres individuelle scener, som tilsammen blev til et koreografisk epos til og med Refshaleøen – et af de sidste steder i København, hvor levn fra en af  industritidens bastioner, B&W-skibsværftet, står som historisk vidne om en  anden tid midt i de uendelige landskaber med vildtvoksende natur og storslåede  perspektiver.

– Sri Lanka, Godandugoda, Hikkaduwa-kysten, 1. januar – 8. februar 2015
Projektet blev realiseret under et 6-ugers residency på Sura Medura centret i Hikkaduwa, Sri Lanka, arrangeret af Neil Butler fra UZ Arts, UK. Kitt Johnson skabte her i samarbejde med lokale beboere i landsbyen en byvandring under titlen ’Shramadane tour’.

– Macao, 2011-13
Projektet blev realiseret i samarbejde med Macao Cultural Centre og fordelte sig over tre nedslag i Macao og København 2011-2013. Projektet har efterfølgende resulteret i etableringen af den kunstnerdrevne stedsspecifikke festival OFF-SITE i Macao.

– København, Danmark, oktober 2011
Projektet blev her realiseret i uddannelsesformat i samarbejde med studerende fra Skolen for Moderne Dans i København.

– Zagreb, Kroatien, september 2011
Projektet blev realiseret i samarbejde med Sonia Pregrad, arrangør af festivalen ”How to stir the Neighbourhood”.

– Athen, Keramikos/Thesio, Grækenland, november/december 2009
Projektet blev realiseret i samarbejde med Froso Trousa, arrangør af festivalen “Arc-dance”.

– København, Danmark, biennale, 2008-2014
Se mere her.

 

Foto: LO